Navigace

CZK / EUR

Čištění stříbra

silver-uvodni.png

Zde vidíte fotku krásného nového stříbrného šperku. Stříbro ale bohužel za chvíli zkoroduje, mění barvu a vypadá zašle. Jak to tedy udělat, aby šperk stále vypadal tak, jako na tomto obrázku?

Odkládání, skladování

Základní jednoduchá věc, kterou můžete pro své šperky udělat, je sundávat si je při manuální práci, sportech, na spaní. Předejdete tak zbytečnému poškrábání, otlučení, mechanickému ničení i zanášení nečistotami, ale i krémy, make-upem apod. Šperk odkládejte do šperkovnice nebo krabičky k tomu určené – opět předejdete mechanickému poničení a zároveň předcházíte oxidaci, která je u stříbra velmi zásadní.

Profesionální čištění a péče

Mnoho lidí šperky vůbec nečistí, ti svědomitější si jednou za čas zajdou nechat šperk vyčistit do klenotnictví, kde vám provedou profesionální čištění, leštění a podobně. Profesionální údržbu vřele doporučujeme, v dobrém klenotnictví vám provedou i servisní prohlídku a případné opravy usazení uvolněných kamenů a podobně.

Jak vyčistit stříbro doma?

  1. Doma pravidelně odstraňujte nečistoty jemným kartáčkem (můžete použít zubní kartáček) a vodou.
  2. Po mechanickém očištění použijte prostředek pro čištění stříbra, lázeň Silver Clean. V balení Silver Clean naleznete košíček, do kterého umístíte šperk. Šperk necháte ponořený v lázni po dobu 2 minut a pomocí držátka s košíčkem rotujete, aby se kapalina dostala do všech záhybů šperku. Nakonec pomocí držátka košíček se šperkem vyjměte z kapaliny a opláchněte celé ve vodě. Jak jednoduché. Díky košíčku s držadlem se navíc vůbec po celý proces nemusíte dotknout čisticího roztoku.
  3. Nakonec šperk doleštěte lešticí utěrkou Silver Cloth.

Lázeň na stříbro Silver Clean čistí, chrání a obnovuje lesk stříbrných a postříbřených šperků. Smáčedla, obsažená v lázni, pomáhají tvořit velmi drobné kapky, které se dobře dostanou do hloubky materiálů.

Impregnovaná utěrka na stříbro Silver Cloth čistí a obnovuje lesk stříbrných a postříbřených šperků. Díky procesu pokročilé impregnace dodává stříbrným šperkům nový lesk. Zaručuje profesionální výsledky čištění. 100% bez oděrek.

Podívejte se na rozdíl mezi zanedbaným a vyčištěným stříbrným šperkem!

Jednoduchou péči s prostředky Hagerty si prohlédněte v krátkém videu.

Může Vás také zajímat

Jarní úklid: jak vyčistit venkovní nábytek

| Petra Koubová

Blíží se krásné dny a my si brzy budeme moci užívat naše venkovní prostory. Jaro ale znamená velký…

Přečíst článek

7-Leading-Space-Boosting-Bathroom-Design-Ideas-scaled.jpg

Naše tipy pro rychlý úklid koupelny

V koupelně trávíte čas každý den, a proto je důležité se o ni starat. Uklízet tuto místnost je však…

Přečíst článek

bytove-doplnky-domacnost-uklid.jpg

7 tipů pro udržení čistoty v domě

Udržet doma čistotu a pořádek není vždy snadné, zvláště pokud nemáte rádi uklízení. Radíme vám,…

Přečíst článek

sperky-I.jpeg

Víte jak čistit stříbrné šperky?

Stříbrné šperky mají tendenci oxidovat a to jim nesluší. Vraťte svým šperkům druhý život s…

Přečíst článek

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace