Navigace

CZK / EUR

Čištění zlata

cisteni-zlata.png

Šperkařská klasika – prsten Trinity, složený z kroužků z bílého, žlutého a růžového zlata. Všechny tyto barvy zlata vyžadují podobnou péči, aby si uchovaly svůj lesk i odstín. Jak tedy vyčistit žluté, bílé a růžové zlato?

Odkládání, skladování

Toto pravidlo platí stejně pro všechny šperky: Základní jednoduchá věc, kterou můžete pro své šperky udělat, je sundávat si je při manuální práci, sportech, na spaní. Předejdete tak zbytečnému poškrábání, otlučení, mechanickému ničení i zanášení nečistotami, ale i krémy, make-upem apod. Šperk odkládejte do šperkovnice nebo krabičky k tomu určené – opět předejdete mechanickému poničení a zároveň předcházíte oxidaci šperku.

Profesionální čištění a péče

Zlato si určitě zaslouží jednou za čas (záleží na opotřebení šperku) profesionální péči v klenotnictví, kde vám šperk vyčistí, vyleští, a mohou provést povrchovou úpravu – pokovení. Profesionální údržbu vřele doporučujeme, v dobrém klenotnictví vám provedou i servisní prohlídku a případné opravy usazení uvolněných kamenů a podobně.

Jak vyčistit zlato doma?

  1. Doma pravidelně odstraňujte nečistoty jemným kartáčkem (můžete použít zubní kartáček) a vodou.
  2. Po mechanickém očištění použijte lázeň Gold Clean. V balení Gold Clean naleznete košíček, do kterého umístíte šperk. Šperk necháte ponořený v lázni po dobu 2 minut a pomocí držátka s košíčkem rotujete, aby se kapalina dostala do všech záhybů šperku. Nakonec pomocí držátka košíček se šperkem vyjmete z kapaliny a opláchnete celé ve vodě. Jak jednoduché. Díky košíčku s držadlem se navíc vůbec po celý proces nemusíte dotknout čisticího roztoku.
  3. Nakonec šperk doleštěte lešticí utěrkou Gold Cloth.

Lázeň na zlato Gold Clean čistí, chrání a obnovuje lesk žlutého, bílého a růžového zlata. Ponorná lázeň s květinovou parfemací díky svému složení pronikne hluboko do špíny. Smáčedla, obsažená v lázni, pomáhají tvořit velmi drobné kapky, které se dobře dostanou do hloubky materiálů.

Impregnovaná praktická textilní utěrka Gold Cloth čistí a obnovuje lesk zlatých šperků ze žlutého, bílého a růžového zlata a pozlacených šperků. Díky procesu pokročilé impregnace dodává zlatým šperkům nový lesk. Zaručuje profesionální čistící výsledky. 100 % bez oděrek.

Podívejte se na rozdíl mezi zanedbaným a vyčištěným stříbrným šperkem!

Jednoduchou péči s prostředky Hagerty si prohlédněte v krátkém videu.

Může Vás také zajímat

Jarní úklid: jak vyčistit venkovní nábytek

| Petra Koubová

Blíží se krásné dny a my si brzy budeme moci užívat naše venkovní prostory. Jaro ale znamená velký…

Přečíst článek

7-Leading-Space-Boosting-Bathroom-Design-Ideas-scaled.jpg

Naše tipy pro rychlý úklid koupelny

V koupelně trávíte čas každý den, a proto je důležité se o ni starat. Uklízet tuto místnost je však…

Přečíst článek

bytove-doplnky-domacnost-uklid.jpg

7 tipů pro udržení čistoty v domě

Udržet doma čistotu a pořádek není vždy snadné, zvláště pokud nemáte rádi uklízení. Radíme vám,…

Přečíst článek

sperky-I.jpeg

Víte jak čistit stříbrné šperky?

Stříbrné šperky mají tendenci oxidovat a to jim nesluší. Vraťte svým šperkům druhý život s…

Přečíst článek

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace